Per què voleu ser un equip?.

Per què voleu ser un equip?.
“Hem d’enfrontar-ho en equip”; “res és millor que un equip”; “hauríem de treballar més en equip”; “l’assoliment del objectiu no és de ningú en particular, sinó de l’equip”.

L’equip: ‘grup de persones organitzat per a la realització d’una tasca’.

¿Eres profesional, emprendedor, colectivo,… y quieres ampliar el área de tu negocio, sin salir de tu empresa?. ¿Buscas a un colaborador que luche por tus objetivos?. … Entonces, es una lástima el que no nos hayamos encontrado antes…. ¿Empezamos?. Joan Puyol.

L’excés del treball en equip pot arribar a immobilitzar completament la capacitat de realització individual;i això pot arribar a incapacitar la iniciativa personal i a fer que l’objectiu empresarial no sigui brillant.
La magnificació de l’equip, no com a mitjà sinó com a fi, crec que empitjora  perillosament alguns projectes empresarials, jo ho he viscut a la meva experiència professional:  “Ajudi’ns, senyor consultor, a fer que siguem un bon equip”. Sembla que el resultat és irrellevant i que, “si perdem sent un equip”, té sabor de victòria. Crec que a les empreses estem fent un abús de el treball en equip.

Crec que és un error  que les  empreses integrin ràpidament a un treballador a un equip sense que aquesta  i el treballador mateix puguin descobrir el seu potencial individual.
Penosament, hi ha persones que confonen harmonia i benestar social amb equip, apalancant-se dintre de l’equip cercant la comoditat.

“Les coses que pertanyen a un, son de tots”, “l’important és participar”, “tots són els millors”,  “tots som igual d’importants”   aquestes son les màximes dels fans dels l’equips.

Penso, com a responsable de la empresa VENDER MI COCHE BARCELONA,  que la recerca  del consens dintre de l’equip en totes les situacions, és contraproduent si no hi ha un debat intern e intens per assolir un objectiu ambiciós.
Si bé és cert que l’equip satisfà necessitats personals de seguretat i acceptació, el seu excés, al meu entendre, és letal per la empresa.
És necessari assenyalar que la dependència a un ‘equip’ comporta irremissiblement “pactes de mediocritat”: hi ha molts integrants de l’equip que són autèntics  incompetents, aquest s’amaguen en aquests grups per dissimular les seves mancances i s’enquisten en aquest  amb l’acceptació de totes decisions que prengui l’equip, amb la finalitat d’evitar entrar en conflicte amb algun membre de l’equip i el descobriment de la seva incompetència i mediocritat.
En alguns casos els membres dels equips tendeixen a immobilitzar gairebé qualsevol conducta que no sigui consensuada pel grup.

Crec en el treball en equip, es clar que sí i molt!, però sense fer abús i sense tindre-ho com un únic pilar en la consecució de objectius a les empreses.

Per què voleu ser un equip? i tu que en penses d’això?

Joan Puyol. “Empresario – Blogger”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *