VENEDORS DE FUM

Cansat de llegir i escoltar venedors de fum, estic avorrit d’aquesta moda que corre per xarxes cibernètiques, animant a la gent a que escolti els seus “veritables” desitjos i canviï la seva vida en un “dit i fet”, amb innumerables power point, suggerint que tot és possible.

compra venta coches Barcelona

http://www.vendermicochebarcelona.com/

Penso que és difícil que els teus somnis et donin bons consells, perquè un a de conèixer-se molt bé a si mateix per somiar coses amb sentit, és molt possible que els teus somnis siguin “corazonadas” i potser,  hagis d’analitzar les teves “corazonadas” amb molta cura, abans d’emprendre alguna acció.

Qualsevol il·lús inspirat pot somiar una bajanada i, perseguint-la, tirar per terra incomptables coses bones. Des de relacions personals fins a carreres professionals.

La realitat, crec , és molt més crua del que alguns power points suggereixen.

No, no és que defensi l’immobilisme, ni de bon tros. M’incomoden força les vides estàtiques com basses d’oli, on cada elecció transcendent es prioritza la seguretat, enfront del risc. Adoro la insatisfacció crònica del que mai deixa de qüestionar-se, lluitant amb optimisme i ganes, per millorar quant sigui millorable.

La meva vocació? Sense cap dubte aportar el millor de mi mateix a quantes relacions, empreses o ciutats tingui la sort de conèixer, tractant d’anar-me’n després, deixant-les coses una mica millor de com les vaig trobar.

http://blog.vendermicochebarcelona.com/

compra venta coches barcelona

També vull fer referència als venedors de fum, em refereixo als consultors (professional que dona consell expert en un sector  concret) i mentors (persona que aconsella o protegeix a una altra). Els consultors i mentors es dediquen a aconsellar, quan realment molts cops  no coneixen el sector o el model de la qual es pretén assessorar.

Moltes consultories s i mentors han vist en aquest negoci una sortida fàcil per guanyar diners, i moltes persones, empreses i directius han patit els seus efectes. Informes que no es podien portar a la pràctica, promeses de creixement personal i professional que no es complien, i programes de formació teòrics que es quedaven a l’aula i mai s’implementaven en el dia a dia dels empleats.

Si aquests professionals no son capaços de millorar i fer créixer la seva pròpia empresa , com volen millorar i fer créixer altres empreses i persones?

Hi ha un cas paradigmàtic i és el dels professionals del posicionament SEO. Quantes vegades algunes d’aquestes empreses que et prometen “el oro y el moro” del posicionament orgànic, estan mal posicionades, amb pàgines web no optimitzades i amb un blog en el qual escriuen un o dos cops a l’any.

No et fiïs d’ells, ni dels mentors ni dels consultors, tret que estigui el seu treball super super contrastat.

És evident que els venedors de fum van a estar més presents en els sectors en els quals es comercialitzin serveis intangibles, com és el management (tècnica de la direcció i gestió d’una empresa).

Però no ens enganyem, una bona consultoria comporta beneficis per a l’empresa, millores visibles i sostenibles i un canvi en la manera de fer empresa que es pot tangibilitzar i comptabilitzar, però crec que en aquest moment hi ha més venedors de fum que consultors i mentors.

Els consultors i mentors han de comprometre’s a obtenir resultats, per això és molt important que es realitzi un seguiment de les fórmules de creixement que han imposat, i quan no es materialitzen uns resultats palpables i positius, han de fer el retorn dels diners.

Joan Puyol. “Empresario – Blogger”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *